Antwort Esenyurt olayi nedir? Weitere Antworten – Almanya’ya evlenip gitmek için dil şart mı
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.Edindiğimiz tecrübelere göre, aile birleşimi için yapılan başvuruların işlem süresi yaklaşık 8-12 haftayı bulmaktadır.* Birlikte seyahat edecek aile üyelerinin geçimlerinin sağlanması için gerekli aşağıdaki aylık asgari tutarların mevcut olduğu belgelenmelidir: Eşler için 400 Avro, buna ek olarak her bir çocuk için 300 Avro. Bazı münferit durumlarda Vize Bölümü ek belgeler isteme hakkını saklı tutar.
Türkiye aile birleşim vizesi kaç günde çıkar : İşlem süresinin yaklaşık bir ay sürdüğünü lütfen unutmayın. Sunulan tüm belgeler güncel ve eksiksiz olmalıdır. Türkiye vize başvurusu sırasında, sunulan belgeler eksik olması halinde, vize başvuru prosedürünün olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.
Almanyada oturum almak için kaç yıl evli kalmak gerekiyor
Türkiye vatandaşları Almanya'da iki yıl evli kaldıktan sonra bağımsız oturum hakkı için başvuruda bulunabilirler.
Alman vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak lazım : Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
Almanya aile birleşiminde A1 dil şartı bu kişiler için kaldırıldı!
Aile birleşimi, aile üyelerinin, başka bir ülkede hukuka uygun şekilde diğer bir deyişle düzenli bir şekilde yaşayan ya da çalışmakta olan diğer aile üyelerine katılmasıdır. Aile ikamet izni, yabancıların temel hak ve özgürlüklerinden biri olan aile hayatı hakkı ile ilgilidir.
Aile birleşim vizesi kimlere verilir
Kimler Başvurabilir Almanya Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının; Almanya'da yaşayan eşlerinin veya çocuklarının yanına yerleşmek; veya Türkiye'de yaşayan ve 18 yaşından küçük olan çocuklarını yanlarına almak için başvuru yapılması gerekli olan vize türüdür.Bu sebeple daha erken vatandaşlığa geçmek için aşağıdaki koşulları yerine getirmelisiniz: Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız.Kim kiminle evlenebilir Almanya'da evlenmenin ilk ön koşulu, bekar olmanız, yani başka biriyle evli olmamanızdır. Ayrıca, evlenecek yasal yaşta ve yetkide ("Geschäftsfähig") olmanız gerekir.
– Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), – Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, – Yeterli derecede Almanca bilmek.
Almanya Türklere çifte vatandaşlık veriyor mu : Almanya, mevcut yasa ile istisnai durumlar dışında çifte vatandaşlığa izin vermiyor. Ancak yeni yasa ile Alman vatandaşlığını almak isteyenler, artık daha önce sahip olduğu vatandaşlığı bırakmak zorunda kalmayacak ve birden fazla ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip olacak.
A1 aile birleşimi sınavına kimler girmek zorunda değil : Öncelikle aile birleşimini Almanya' da ki eşinizin yanına yapıyorsanız, temel seviyede almanca öğrenmek zorundasınız. İstisnalar pek yoktur. Örneğin okur/yazar olmamak bir istisna değildir. Ama Almanya'da yaşayan 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa, bu durumda A1 Sertifikası almak zorunda değilsiniz.
Türkiyede evlendim Almanyada geçerli mi
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.
Uzun süreli sigortalılar için emeklilik
45 yıllık sigortalılık süresi olan sigortalılar 63 yaşında emekli aylıklarında kesinti olmadan emekli aylığı alabilmektedirler. Diğer taraftan, 35 yıllık sigortalılık süresi olan sigortalılar da 63 yaşında emekli olabilmektedirler.Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
Almanya’da kaç yıl evli kalmak lazim : Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.