Antwort Esenyurt olayi neden? Weitere Antworten – Almanya’ya evlenip gitmek için dil şart mı
Aile üyeleriniz Almanca konuşuyor olmalı: Aile birleşimi yoluyla Almanya'ya gelmek isteyen eşlerin, A1 düzeyinde Almanca konuştuklarını kanıtlamaları gerekir. Bunu yapmak için bir dil okulundan sertifika almalısınız.Aile Birleşimi Nedir Aile birleşimi, Almanya'da yaşayan eşlerinin yanına gitmek isteyen bireylerin, konsolosluklarca vize için şart koşulan Almanca A1 sertifikasını elde ederek Almanya'da oturum almaları durumudur.Edindiğimiz tecrübelere göre, aile birleşimi için yapılan başvuruların işlem süresi yaklaşık 8-12 haftayı bulmaktadır. Söz konusu işlem süresi, başvurunuz için gerekli tüm belgeler eksiksiz olarak tarafımıza iletildiği andan itibaren başlamış sayılır.
Aile birleşimi için dil şartı kalktı mı : Berlin-Brandenburg Danıştay Kararı Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Almanya’da kaç yıl evli kalmak lazim
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
Alman vatandaşı olmak için kaç yıl evli kalmak lazım : Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.
Türkiye vatandaşları Almanya'da iki yıl evli kaldıktan sonra bağımsız oturum hakkı için başvuruda bulunabilirler.
Genel itibari ile yaklaşık 3 ay kadar süren bu işlemler bazen daha uzun bazı durumlarda ise daha kısa sürebilmektedir. Bu süre aynı zamanda Almanya Federal Cumhuriyeti Yetkili konsolosluk ve büyükelçiliklerin tatil günleriyle ve yoğun olduğu dönemlerle de doğrudan ilgilidir.
Türkiyede evlendim Almanyada geçerli mi
Türkiye´de bir nikâh memuru huzurunda gerçekleştirdiğiniz evliliğiniz Almanya´da herhangi bir işlem gerektirmeksizin tanınmaktadır.Ancak bu yeni yasayla birlikte bu zorunluluk ortadan kalktı. Diğer taraftan Almanca dil bilgisine dair en az A2 veya B1 seviyesinde resmi belge ibrazı gerekli iken artık bu şart da aranmıyor.Almanya aile birleşiminde A1 dil şartı bu kişiler için kaldırıldı!
Sigortalının ölümü tarihinde en az 60 aylık (5 yıl) sigortalılık süresi bulunması halinde veya sigortalı, yaşlılık veya malullük aylığı almakt iken vefat etmiş ise, geride kalan dul eş ve çocuklarına aylık (dul ve yetim aylığı) bağlanmaktadır.
Almanya’da kaç yıl çalıştıktan sonra emekli olunur : Soru 1: Almanya'dan emekli olma konusunda bilgi verir misiniz Cevap 1: Yaşlılık aylığı bağlanması için 65 veya 67 (1947 ve daha sonra doğanlar için 2012 yılından 2029 yılına kadar kademeli olarak yükseltilmektedir) yaşını doldurmuş olmak ve asgari 5 yıllık (60 ay) sigortalılık süresini tamamlamak gerekmektedir.
Almanya Türklere çifte vatandaşlık veriyor mu : Almanya, mevcut yasa ile istisnai durumlar dışında çifte vatandaşlığa izin vermiyor. Ancak yeni yasa ile Alman vatandaşlığını almak isteyenler, artık daha önce sahip olduğu vatandaşlığı bırakmak zorunda kalmayacak ve birden fazla ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip olacak.
Almanya ev alınca vatandaşlık veriyor mu
Almanya'dan ev almak istiyorum. Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Bu sebeple daha erken vatandaşlığa geçmek için aşağıdaki koşulları yerine getirmelisiniz: Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız.Kim kiminle evlenebilir Almanya'da evlenmenin ilk ön koşulu, bekar olmanız, yani başka biriyle evli olmamanızdır. Ayrıca, evlenecek yasal yaşta ve yetkide ("Geschäftsfähig") olmanız gerekir.
Almanya evlilik yoluyla vatandaşlık kaç yıl : Almanya'da yasal olarak en az üç yıl ikamet etmiş olmalısınız. Bir Alman vatandaşıyla en az iki yıldır evli olmalısınız. Geçerli bir pasaporta veya pasaport yerine geçen bir belgeye sahip olmalısınız. Düzenli olarak ikamet ettiğiniz bir yer olmalı.